ریزش مو اغلب ناراحت کننده است و می تواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی بیمار داشته باشد. بیماران ممکن است ابتدا با ریزش موی زیاد یا کم به پزشک خانواده خود مراجعه کنند.

آلوپسی اسکار بهتر است توسط متخصص پوست ارزیابی شود. آلوپسی بدون زخم را می توان به راحتی در مطب پزشک تشخیص داد و درمان کرد. آلوپسی آندروژنتیک را می توان به صورت بالینی تشخیص داد و با ماینوکسیدیل درمان کرد

کچلی باعث ایجاد لکه هایی از آلوپسی می شود که ممکن است اریتماتوز و پوسته پوسته باشند و باید به صورت سیستمیک درمان شوند.

بیماران مبتلا به ریزش مو اغلب ابتدا با پزشک خانواده خود مشورت می کنند. ریزش مو تهدید کننده زندگی نیست، اما ناراحت کننده است و به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی بیمار تأثیر می گذارد. الگوی ریزش مو ممکن است واضح باشد،

مانند لکه های طاسی که در آلوپسی آره آتا رخ می دهد، یا ظریف تر، مانند ریزش موی منتشر که در تلوژن افلوویوم رخ می دهد. مانند بسیاری از شرایط، پزشک باید ارزیابی را با شرح حال دقیق و معاینه فیزیکی آغاز کند.

 

مهم ترین علت ریزش مو

مهم ترین علت ریزش مو

 

تعیین اینکه آیا ریزش مو بدون اسکار (که به آن غیر سیکاتریسیال نیز گفته می شود) است که برگشت پذیر است یا زخمی (که به آن سیکاتریسیال نیز گفته می شود) که دائمی است مفید است.

آلوپسی اسکار نادر است و علل مختلفی دارد، از جمله بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس اریتماتوز دیسکوئید. اگر منافذ فولیکولی وجود نداشته باشد، آلوپسی احتمالاً زخمی است. این بیماران باید به متخصص پوست ارجاع داده شوند. این مقاله رویکردهایی را برای علل غیر اسکار آلوپسی مورد بحث قرار خواهد داد

مو در سه مرحله رشد می کند: آناژن (رشد فعال، حدود 90 درصد موها)، کاتاژن (تجزیه، کمتر از 10 درصد موها) و تلوژن (در حال استراحت، 5 تا 10 درصد موها). موها در مرحله تلوژن ریخته می شوند.

عوامل مختلفی – از بیماری گرفته تا تغذیه نامناسب، عدم تعادل هورمونی و استرس شدید – می توانند در ریزش مو نقش داشته باشند. اگر با نازک شدن مو یا طاسی مواجه هستید، باید ریشه مشکل را پیدا کنید تا بهترین درمان را تعیین کنید.

ریزش مو – چه طاسی یا نازک شدن قابل توجه مو – ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. بعضی اوقات ریزش مو از عوارض جانبی یک مسئله سلامتی میباشد که باید درمان شود و هنگامی که مسئله به درستی درمان شود، خود به خود برطرف می شود.

زمانی که ریزش مو به خاطر خواملی است که خود مو را درگیر می کند، از قبیل آلوپسی، ریزش مو می تواند دائمی باشد.

عوامل ریزش مو

  • ریزش مو ناشی از مشکلات تیروئید

تیروئید کم کار، یا پرکاری تیروئید، می تواند منجر به ریزش مو شود، زیرا هر بیماری باعث عدم تعادل هورمونی می شود. هورمون ها به تنظیم تقریباً همه عملکردهای بدن از جمله رشد مو کمک می کنند. دریافت درمان مناسب برای کنترل هر یک از این شرایط تیروئید، هورمون‌ها را تحت کنترل قرار می‌دهد، ریزش مو را متوقف می‌کند و به موهای شما اجازه می‌دهد تا دوباره رشد کنند.

  • نازک شدن موها بعد از بارداری

سایر عدم تعادل های هورمونی نیز می تواند سبب به ریزش مو شود، به خصوص نوسانات شدید هورمون هایی که بعد از بارداری و زایمان اتفاق می افتد. پس از بارداری زمان می برد تا میزان هورمون ها به حالت عادی برگردد، بنابراین برای مادران بعد از زایمان به هیچ وجه غیرعادی نیست که متوجه نازک شدن موها یا حتی تکه هایی از طاسی شوند. این مشکل اقلب سه ماه بعد از تولد نوزاد اتفاق می افتد. نگران نباشید – همانطور که سایر قسمت های بدن شما درمان می شود، فولیکول های مو نیز بهبود می یابند. ریزش مو فقط موقتی است – موهای شما مجددا رشد خواهند کرد.

  • ریزش مو به دلیل مصرف داروها

ریزش مو یکی از عوارض جانبی تعدادی از داروهای مصرفی برای مشکلات رایج سلامتی است. داروهایی از قبیل رقیق کننده خون، داروهای ضد بارداری خوراکی، داروهای افسردگی، NSAID ها و مسدود کننده های کانال بتا و کلسیم همه ی آنها می توانند باعث نازک شدن مو یا طاسی شوند. استقاده بیش از اندازه از ویتامین A و داروهای مبتنی بر ویتامین A به نام رتینوئیدها نیز می تواند سبب ریزش مو شود. تعدادی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان مصرف می شوند، موجب ریزش مو می شوند، به دلیل اینکه سلول های سرطانی را از بین می برند. همانطور که موها معمولاً پس از شیمی درمانی مجددا رشد می کنند، بعد از قطع مصرف داروهایی که سبب ریزش مو می شوند نیز باید رشد کنند.

  • انواع مختلف آلوپسی

آلوپسی اصطلاح پزشکی برای ریزش مو است و دو نوع اصلی وجود دارد: آلوپسی آره آتا و آلوپسی آندروژنیک .آلوپسی ممکن است موجب ریزش مو تنها در پوست سر یا تمام بدن شود. ممکن است سبب نازک شدن مو، تکه‌های ریزش مو، مقداری طاسی یا طاسی کامل شود و ممکن است دائمی یا موقت باشد. عوامل متعددی از جمله ژنتیک وجود دارد. در مورد درمان های احتمالی با پزشک خود صحبت کنید.

  • شوک به فولیکول های مو

هنگامی که بدن شما تحت استرس فیزیکی جدی است، چرخه طبیعی رشد و استراحت مو مختل می شود و در نتیجه ریزش مو، اغلب به شکل نازک شدن موها رخ می دهد – رشته ها ممکن است به صورت توده بیرون بیایند. هر گونه شوک وارده به سیستم، مانند تصادف شدید، تحت عمل جراحی، تجربه سوختگی یا بیماری شدید نیز می‌تواند به فولیکول‌های مو شوک وارد کند و در نتیجه تا 75 درصد از موهای شما ریزش کند، گاهی اوقات چند ماه پس از این واقعیت.

 

مهم ترین علت ریزش مو

مهم ترین علت ریزش مو

 

 

  • استرس و عوامل عاطفی

هنگامی که با یک رویداد تغییر دهنده زندگی روبرو هستید، مانند طلاق یا جدایی، ورشکستگی یا سایر مشکلات مالی، از دست دادن خانه یا مرگ یکی از عزیزان، استرس عاطفی قابل توجهی نیز می تواند چرخه طبیعی زندگی را مختل کند. رشد مو. استرس های عاطفی قابل توجهی می توانند باعث ریزش موی موقت شوند، اما زمانی که استرس تحت کنترل قرار گیرد، معمولاً رشد طبیعی مو بازیابی می شود.

  • کمبودهای رژیم غذایی: موهای شما همان چیزی است که می خورید

ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری، مانند پروتئین، که از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل دریافت می‌کنید، سلامتی را در سراسر بدن شما تضمین می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که همه اندام‌ها و سیستم‌های داخلی شما همانطور که باید کار می‌کنند. تغذیه نامناسب یا پیروی از یک رژیم غذایی شدیداً محدود کننده یا رژیم غذایی شیک می تواند منجر به انواع کمبود مواد مغذی شود که به نوبه خود می تواند منجر به ریزش مو شود، از نازک شدن موها تا تکه های طاسی.

  • مراقبت شدید از مو

در تلاش برای ایجاد یک مدل موی شیک، در واقع می توانید آسیب و شکستگی قابل توجهی به تارها وارد کنید که می تواند منجر به ریزش مو و نازک شدن موها شود. شامپو زدن یا سشوار کشیدن بیش از حد مکرر، استفاده مکرر از ابزارهای حالت دهنده گرم شده، کشیدن موها – مثلاً با سشوار کشیدن یا حالت دادن به دم اسبی خیلی تنگ – یا مالیدن شدید پوست سر، همگی می توانند منجر به ریزش مو شوند.

  • عفونت هایی که باعث ریزش مو می شوند

تعدادی از عفونت ها و بیماری ها می توانند منجر به ریزش مو شوند. عفونتی که باعث تب بالا، عفونت قارچی پوست و عفونت‌های باکتریایی مانند سیفلیس می‌شود، همگی می‌توانند باعث طاسی یا نازک شدن موها شوند. درمان عفونت زمینه ای می تواند رشد مو را بازگرداند و از ریزش مو در آینده جلوگیری کند. بنابراین اولین قدم شما این است که برای مشکل سلامت اولیه به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

  • بیماری های خود ایمنی که بر روی مو تاثیر می گذارد

آلوپسی آره آتا اغلب با یک بیماری خود ایمنی همراه است، بنابراین تصور می شود که برخی از اشکال ریزش مو می تواند ناشی از یکی از این شرایط پزشکی باشد یا حداقل به نحوی با آن مرتبط باشد. دیابت و لوپوس دو بیماری خودایمنی هستند که می توانند منجر به ریزش مو شوند. این نوع ریزش مو ممکن است همیشه قابل برگشت نباشد – گاهی اوقات ممکن است دائمی باشد. اما داروها و جراحی های ترمیم مو ممکن است به جبران ریزش مو کمک کنند.

منبع:

https://www.everydayhealth.com/skin-and-beauty-pictures/ten-causes-of-hair-loss.aspx

 

دیدگاهتان را بنویسید