دیابت شرایطی است که در آن بدن به اندازه کافی انسولین تولید نمی کند یا قادر به مصرف موثر از انسولین توسط سلول ها نمی باشد. انسولین یک هورمون طبیعی است که به وسیله غده پانکراس بدن شما جهت کنترل سطح گلوکز در خون شما تولید می شود.
در نتیجه، اگر دچار مشکل دیابت هستید، گلوکز خون بسیار بالا می رود. اگرچه دیابت درمانی ندارد، اما با تغییر در سبک زندگی (رژیم غذایی و ورزش) و درمان می توان آن را کنترل کرد.
برای اشخاص مبتلا به دیابت حائز اهمیت است که در سریع ترین زمان تشخیص داده شده و تحت درمان قرار گیرند، به این دلیل که میزان بالای قند خونمی تواند به اندام ها و بافت های بدن آسیب برساند و موجب عوارضی از قبیل آسیب عصبی، آسیب کلیوی، حملات قلبی، سکته مغزی، بیماری عروق محیطی شود.
(درد ساق پا و زخم در پا)، آب مروارید و از دست دادن بینایی، از جمله دیگر. اگر اخیراً دیابت برای شما تشخیص داده شده است، ممکن است از مقدار اطلاعاتی که باید دریافت کنید احساس ناراحتی کنید. وقت خود را صرف کنید تا تشخیص دیابت را بدانید.
یعنی برای شما و سلامتی شما با گذشت زمان، مدیریت داروها، تغییرات سبک زندگی و نتایج آزمایشی که باید نظارت کنید آسان تر می شود. اگر با تیم مراقبت از دیابت خود صحبت کنید، می توانید با دیابت زندگی کنید و پیشرفت کنید.
چرا سطح گلوکز خون من بالاست؟ چگونه این اتفاق می افتد؟
فرآیند هضم شامل تجزیه غذایی که می خورید به منابع مختلف مواد مغذی است. هنگامی که کربوهیدرات می خورید (مثلا نان، برنج، ماکارونی)، بدن شما آن را به قند (گلوکز) تجزیه می کند.
هنگامی که گلوکز در جریان خون شما قرار دارد، برای رسیدن به مقصد نهایی خود، جایی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد، یعنی داخل سلول های بدن شما (سلول ها بافت ها و اندام های بدن شما را تشکیل می دهند) به کمک نیاز دارد.
این کمک یا «کلید» انسولین است. انسولین هورمونی است که توسط پانکراس، اندامی که در پشت معده قرار دارد، ساخته می شود. پانکراس شما انسولین را در جریان خون شما آزاد می کند.
انسولین به عنوان “کلید” عمل می کند که قفل “در” دیواره سلولی را باز می کند و به گلوکز اجازه می دهد تا وارد سلول های بدن شما شود. گلوکز “سوخت” یا انرژی مورد نیاز بافت ها و اندام ها را برای عملکرد مناسب فراهم می کند.

دیابت و علائم آن را بشناسیم!
اگر دیابت دارید: پانکراس شما انسولین کافی تولید نمی کند. یا لوزالمعده شما انسولین میسازد اما سلولهای بدن شما به آن پاسخ نمیدهند و نمیتوانند آنطور که باید از آن استفاده کنند.
اگر گلوکز نتواند وارد سلول های بدن شما شود، در جریان خون شما باقی می ماند و سطح گلوکز خون شما افزایش می یابد
دیابت میلیون ها آمریکایی را تحت تاثیر قرار می دهد و تعداد آنها هر سال افزایش می یابد.
- بیش از 34 میلیون نفر در ایالات متحده با دیابت زندگی می کنند که برابر با 10.5٪ از جمعیت این کشور است.
- حدود 7.3 میلیون نفر در ایالات متحده که مبتلا به دیابت هستند و ممکن است از وضعیت خود بی اطلاع باشند.
- تقریباً 90 میلیون بزرگسال ایالات متحده به پیش دیابت (گلوکز خون غیرطبیعی که برای تشخیص دیابت بالا نیست) مبتلا هستند.
- هر سال 1.5 میلیون آمریکایی بیشتر به دیابت مبتلا می شوند.
- دیابت بر گروههای نژادی و قومی در ایالات متحده تأثیر متفاوتی میگذارد، به طوری که بزرگسالان بومی آمریکایی/آلاسکا، اسپانیاییتبار، سیاهپوست و آسیایی با نرخهای بالاتری نسبت به بزرگسالان سفیدپوست تحت تأثیر قرار میگیرند.
- نزدیک به 27 درصد از افراد بالای 65 سال به دیابت مبتلا هستند.
انواع مختلف دیابت چیست؟
دیابت انواع مختلفی دارد اما سه نوع اصلی آن عبارتند از: دیابت نوع 1، دیابت نوع 2 و دیابت بارداری. هر نوع دیابت دلیل و اثرات مختلفی در بدن ایجاد میکنند و با عوامل خطر مشخصی همراه است. قسمت مشترک آنها ناتوانی در کنترل سطح قند خون است.
دیابت نوع 1 (که قبلاً به عنوان دیابت نوجوانان یا دیابت وابسته به انسولین نیز شناخته می شد)
دیابت نوع 1 زمانی ایجاد می شود که سلول های تولید کننده انسولین در لوزالمعده (سلول های بتا) به اشتباه توسط سیستم ایمنی بدن شخص از بین می روند. بدن قادر به تولید انسولین کافی نیست،
به این معنی که قند خون کنترل نمی شود و می تواند بسیار بالا رود. تنها حدود 5 درصد از افراد مبتلا به دیابت به این نوع مبتلا هستند. این نوع دیابت معمولا در کودکان و بزرگسالان جوان رخ می دهد، اما ممکن است در هر سنی رخ دهد.
دیابت نوع 2 (که قبلاً به عنوان دیابت بزرگسالان یا دیابت غیر وابسته به انسولین نیز شناخته می شد)
دیابت نوع 2 زمانی رخ می دهد که سلول های بدن توانایی لازم به استفاده موثر از انسولین نباشند. سلول ها در مقابل اثرات انسولین مقاوم می شوند که سبب ایجاد قند خون کنترل نشده می شود.
دیابت نوع 2 معمولاً در تشخاص بالای 30 سال که دارای اضافه وزن یا چاق هستند رخ می دهد. با این حال، این نوع دیابت در گروههای سنی جوانتر به دلیل افزایش تعداد کودکان و بزرگسالان جوان دارای اضافه وزن و چاق در حال شایعتر شدن است.
دیابت بارداری
دیابت بارداری نوعی دیابت است که در دوران بارداری ایجاد می شود. این به دلیل هورمون های بارداری یا مقدار ناکافی انسولین ایجاد می شود. این نوع دیابت معمولا موقتی است و پس از پایان بارداری از بین می رود، البته همیشه اینطور نیست.
کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری به دیابت بارداری مبتلا بوده اند، شانس بیشتری برای ابتلا به دیابت در مراحل بعدی زندگی دارند.

دیابت و علائم آن را بشناسیم!
اگرچه دیابت می تواند بدون هشدار ظاهر شود، اما بیشتر افراد قبل از ابتلا به دیابت، مرحله پیش دیابت یا “اختلال تحمل گلوکز” را پشت سر می گذارند.
اگر پیش دیابت دارید، خبر خوب این است که می توانید با تغییر آنچه می خورید و میزان فعالیت بدنی خود، احتمال ابتلا به دیابت را کاهش دهید.
اگر بزرگسالی هستید که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستید، اضافه کردن فعالیت بدنی به برنامه روزانه می تواند به پیشگیری یا به تاخیر انداختن دیابت نوع 2 کمک کند. ایجاد یک سبک زندگی که بر تغذیه سالم با کربوهیدرات های کم تاکید دارد می تواند به جلوگیری از دیابت نوع 2 و مدیریت پیش دیابت کمک کند.
کار با یک متخصص تغذیه برای ایجاد یک برنامه غذایی شخصی که به کاهش وزن شما کمک می کند، یک راه عالی برای مدیریت این کار است.
علائم دیابت چیست؟
علائم زیر برای دیابت نوع 1 و 2 مشترک است. با این حال، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است هیچ علامتی نشان ندهند.
- افزایش تشنگی
- افزایش ادرار (به دلیل قند خون بالا که از کلیه ها عبور می کند تا حجم ادرار را افزایش دهد)
- احساس گرسنگی شدید
- احساس خستگی بسیار
- کاهش وزن بدون تلاش (افراد دیابتی قادر به جذب و استفاده از انرژی قند خون نیستند)
دیابت را چگونه تشخیص دهیم؟
دیابت را می توان بر اساس علائم فرد و آزمایش خون توسط یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تشخیص داد. سه نوع آزمایش خون برای تشخیص دیابت وجود دارد:
- گلوکز خون ناشتا (قند): برای این آزمایش از فرد خواسته می شود حداقل هشت ساعت قبل از خون گیری چیزی نخورد. نتیجه 126 میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر، تشخیص دیابت را می دهد.
- تست تحمل گلوکز خوراکی: با این آزمایش، تیم مراقبت دیابت ابتدا گلوکز ناشتا را اندازه گیری می کند (مانند بالا). به فرد نوشیدنی حاوی 75 گرم گلوکز میدهند و دو ساعت بعد مجدداً قند خون اندازه گیری می شود. نتیجه 200 میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر در تشخیص دیابت می باشد.
- هموگلوبین A1c (HbA1c): این یک آزمایش خون است که میانگین گلوکز خون را در سه ماه گذشته نشان می دهد. نتیجه 6.5 درصد یا بالاتر در تشخیص دیابت.
دیابت چگونه درمان می شود؟
تغییرات در سبک زندگی شما، مانند افزایش فعالیت بدنی و انتخاب تغذیه سالم، مهم ترین راه های درمان دیابت، به ویژه دیابت نوع 2 است. به عنوان مثال، شمارش کربوهیدرات های موجود در غذا باید به یک امر عادی تبدیل شود،
زیرا کربوهیدرات ها در افزایش قند خون نقش دارند. فعالیت بدنی امری ضروری است به این دلیل که ماهیچه هایی که به طور منظم ورزش می شوند نسبت به عضلات غیرفعال قند را به طور موثرتری مصرف می کنند.
علاوه بر این تغییرات سبک زندگی، داروهایی برای دیابت نوع 1 و 2 وجود دارد. افراد مبتلا به دیابت باید همیشه مقداری آب نبات یا نوشیدنی قندی را در صورت بروز اضطراری قند خون پایین، که هیپوگلیسمی نامیده می شود،
در دسترس داشته باشند. با تیم مراقبت از دیابت خود در مورد چگونگی پیشگیری و آمادگی برای اورژانس قند خون پایین صحبت کنید.

دیابت و علائم آن را بشناسیم!
زندگی با دیابت
اگر دیابت دارید، چگونه می دانید که همه چیز تحت کنترل است؟ چند راه مختلف وجود دارد که شما و تیم مراقبت از دیابتتان می توانید سطح گلوکز خود را کنترل کنید:
- شما می توانید سطح قند خون را در خانه با استفاده از یک دستگاه قند خون که دستگاهی است که میزان گلوکز خون شما را آزمایش می کند، کنترل کنید. دستگاه را می توان به یک برنامه در تلفن هوشمند متصل کرد تا بتوانید اندازه گیری ها را نظارت کنید.
- آزمایش خون HbA1c باید حداقل هر سه ماه یکبار توسط تیم مراقبت دیابت شما انجام شود. این آزمایش نشان می دهد که سطح گلوکز شما در چند ماه گذشته چقدر خوب کنترل شده است.
عوارض دیابت چیست؟
افراد مبتلا به دیابت به دلیل اثرات مخرب این بیماری بر رگ های خونی در معرض خطر بیشتری از شرایط مختلف دیگر (اغلب عوارض نامیده می شوند) هستند.
مدیریت دیابت برای پیشگیری یا به تاخیر انداختن این عوارض کلیدی است، که شامل بیماریهای چشمی دیابتی مانند رتینوپاتی، بیماری کلیوی دیابتی (نفروپاتی)، بیماری عصبی دیابتی (نوروپاتی)، حملات قلبی و سکته مغزی میشود.
خبر خوب این است که مطالعات نشان میدهد که نگه داشتن سطح گلوکز خون تا حد ممکن نزدیک به نرمال، خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی و بیماری کلیوی را کاهش می دهد.
حفظ یک سبک زندگی سالم، از جمله مدیریت فشار خون و سطح کلسترول، همچنین می تواند خطر سکته مغزی و حملات قلبی را کاهش دهد.
در زیر چند روش وجود دارد که شما و تیم مراقبت از دیابتتان میتوانید سلامت خود را پیگیری کرده و عوارض را دنبال کنید:
سطح گلوکز خون خود را تا حد امکان نزدیک به نرمال نگه دارید و مرتباً آن را کنترل کنید.
حداقل سالی یک بار آزمایش ادرار بدهید. نتایج را می توان برای بررسی اینکه آیا ممکن است بیماری کلیوی اولیه بر اساس سطح میکروآلبومین موجود در ادرار داشته باشید یا خیر، استفاده شود.
آزمایشات زیر را به طور منظم انجام دهید
اندازه گیری فشار خون
سطح کلسترول و تری گلیسیرید (حداقل یک بار در سال)
معاینه چشم و پا با یک تست ساده عملکرد عصبی (به نام تست مونوفیلامنت) (حداقل سالی یکبار)