کرونا و دیابت

1-    آیا افرادی که مبتلا به دیابت هستند بیشتر در معرض ابتلا به کووید-19 قرار دارند؟

هنوز اطلاعات کافی برای نشان دادن اینکه افراد دیابتی بیشتر از بقیه افراد جامعه به COVID-19 مبتلا می شوند وجود ندارد. مشکلی که افراد دیابتی با آن روبرو هستند این است که در صورت ابتلا به این بیماری به احتمال زیاد با عوارض بدتری روبرو میشوند اما احتمال ابتلا به ویروس برای آن ها بیشتر نیست. همچنین، هرچه فرد مبتلا به کرونا، بیماری‌های زمینه ای بیشتری داشته باشد، (به عنوان مثال اگر مبتلا به دیابت باشد و بیماری قلبی نیز داشته باشد)، خطر ابتلا به عوارض جدی‌تر کرونا برای او افزایش میابد. افراد مسن نیز در صورت ابتلا به ویروس، بیشتر در معرض عوارض خطرناک کووید هستند.

هرچند با شیوع ویروس، تعداد مرگ و میر افزایش می‌یابد ولی ما انتظار داریم که میزان مرگ و میر (نسبت به تعداد مبتلایان) کاهش یابد، چرا که با گذر زمان، در تشخیص و درمان نیز قوی‌تر می‌شویم.

2-    آیا افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض عوارض جدی و خطرناک کرونا قرار دارند؟

افراد دیابتی به احتمال زیاد با عوارض جدی تر کرونا روبرو می شوند. به طور کلی ، افراد مبتلا به دیابت در صورت ابتلا به هر ویروسی ، علائم و عوارض شدیدتری دارند. اگر دیابت به خوبی کنترل شود احتمال روبرو شدن با عوارض شدیدتر CoVID-19 کمتر خواهد بود. داشتن بیماری قلبی یا سایر بیماری های زمینه ای همراه با دیابت می تواند احتمال تجربه عوارض شدیدتر COVID-19 را  برای فرد بیشتر می کند زیرا وجود بیش از یک بیماری مبارزه با عفونت ها را برای بدن شما دشواتر می کند. آلودگی های ویروسی همچنین می توانند التهاب یا تورم داخلی را در افراد دیابتی بیشتر کنند . این امر می تواند به دلیل هیپرگلایسمی (قند خون بالا) ایجاد شود و افزایش میزان التهابات می تواند به عوارض شدیدتری منجر شود.

3-    آیا میزان ریسک در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 با افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تفاوتی دارد؟

CDC  آمریکا در حال به روزرسانی اطلاعات وبسایت خود درباره COVID-19 به صورت روزانه است. در حال حاضر ، بنابر گزارشات  CDC، افراد در هر سنی اگر دارای شرایط خاص پزشکی باشند (برای مثال، دیابت نوع 2) در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کرونا هستند. طبق گفته CDC، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا حاملگی ممکن است بیشتر در معرض نوع شدید COVID-19 باشند. لازم به ذکر است که افراد مبتلا به هر دو نوع دیابت می توانند از لحاظ سنی ، عوارضی که با آن روبرو میشوند  و اینکه چقدر در کنترل دیابت خود موفق بوده اند ، متفاوت باشند. افرادی که قبلاً دارای مشکلات مرتبط با دیابت بوده اند ، در صورت ابتلا به COVID-19 نسبت به افراد دیابتی که بیماری خود را به خوبی کنترل کردند ، ممکن است با عوارض شدیدتر کرونا روبرو شوند.

4-    آیا نیاز است که نگران کتواسیدوز دیابتی باشیم؟

افراد دیابتی درصورت ابتلا به آلودگی ویروسی، با افزایش خطر کتواسیدوز دیابتی (DKA) روبرو می‌شوند که معمولاً توسط افراد مبتلا به دیابت نوع 1 تجربه می‌شود. DKA می تواند تنظیم مصرف مایعات و تنظیم سطح الکترولیت ها را – که در مدیریت سپسیس (عفونت میکروبی گسترده) مهم است – برای بدن شما مشکل کند. سپسیس و شوک سپتیک از جمله عوارض شدیدی است که برخی از افراد مبتلا به COVID-19 آنها را تجربه کرده اند.

«به ازای  هر 5 بیمار دیابتی مبتلا به کرونا یک نفر در هر 28 روز در بیمارستان  می میرد»

موسسات تحقیقاتی انگلیس می‌گویند مطالعه اخیر همان چیزی را نشان می‌دهد که در تحقیقات قبلی نیز اثبات شده است. نتیجه هردوی مطالغات این بوده است که یکسری فاکتورهای خاص بیماران دیابتی را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد. در مطالعه ای که توسط دانشگاه نانت فرانسه انجام شد، 2796 بیمار دیابتی که به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. این تحقیق در ادامه نشان داد که طی 28 روز، 577 نفر (21٪) فوت کرده و تقریباً 50٪ (1404 نفر) پس از 9 روز بستری مرخص شدند. 12٪ بیماران 28 روز هنوز در بیمارستان بستری بودند و 17٪ آنها به یک مرکز درمانی دیگر منتقل شده بودند.

در سال گذشته ، مطالعه مشابهی روی تعداد کمتری از افراد انجام شد که نشان می داد 10 درصد بیماران دیابتی مبتلا به COVID-19 ظرف هفت روز پس از بستری در بیمارستان فوت کرده‌اند. دکتر فای رایلی، مسئول ارشد ارتباطات تیم تحقیقاتی سازمان دیابت انگلیس، گفته است: این مطالعه نتایج تحقیقات قبلی را که ثابت می‌کنند ریسک فاکتورهایی مانند سن بالا و عوارض دیابت، افراد دیابتی را در صورت ابتلا به ویروس کرونا در معرض خطر بیشتری قرار می دهند، تأیید می‌کند. همچنین این مطالعه بینش جدیدی را در مورد عواملی که باعث بهبود سریع‌تر بیماری می‌شوند، به وجود آورده است.

دانستن اینکه کدام افراد مبتلا به دیابت در صورت بستری شدن در بیمارستان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در معرض خطر بیشتری قرار میگیرند ، به بهبود شیوه مراقبت و نجات جان این بیماران کمک می کند. اما این مسئله نیز مهم است که بخاطر بسپاریم خطر کلی مرگ برای افراد دیابتی همچنان پایین است و در طول سال گذشته کاهش یافته است.

از زمان انتشار نتایج این مطالعه، میزان درک ما از نحوه درمان ویروس کرونا افزایش یافته است واکنون داروهای جدیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند که خطر مرگ را کاهش می‌دهند.

بهترین راه برای مبتلایان به دیابت به منظور کاهش ریسک ابتلا به نوع شدید کرونا، جلوگیری از در معرض ویروس قرار گرقتن و استفاده از واکسن است.

محققان این آزمایش اظهار داشته‌اند که شناسایی آماری مواردی که شرایط مطلوب داشته و از بیمارستان ترخیص شده‌اند و همچنین موارد نامطلوب که دچار مرگ شده‌اند، می‌تواند در طبقه بندی مجدد بیماران و نیز، به تخصیص مناسب منابع با توجه به وضعیت بیمار کمک کند.

منابع:

diabetes.org News.sky.com

دیدگاهتان را بنویسید