اطلاعات این گزارش در واقع شرح حالی است که توسط خانوادههای محدودی که در اواسط تیر و اوایل مرداد 1400 درگیر کرونای ظاهراً دلتا (مدرکی برای تأیید واریانت وجود ندارد) شدهاند ارائه شده است. این اطلاعات به هیچ وجه نمیتواند بعنوان مرجع تشخیص و درمان استفاده شود.
بر اساس اعلام سازمانهای جهانی در واریانت های جدید کرونا نظیر دلتا و لامبدا با ابتلای یکی از افراد خانواده، احتمال ابتلای سایرین بسیار بالاست. در هر صورت رعایت دستورالعملهایی که این سازمانها اعلام کردهاند تا حدی می تواند مانع انتقال ویروس شده و لود ویروس فرد سالم خانواده را تا حد زیادی کاهش دهد.
این بیماری – بخصوص واریانت شایعتر این روزها یعنی دلتا – معمولاً سه فاز حاد یا قله را برای فرد ایجاد میکند.
فاز 1- فاز تب و احساس خستگی و یا بدن درد
فاز 2- فاز درگیری ریه و یا سرفه
فاز 3- فاز تب خفیف و یا سردرد
فرآیند ابتلا و تشخیص در یکی از گروههای اداری و خانوادههایشان
- تماس در جلسه ای در محل کار ایجاد شد. همگی افراد حاضر غربالگری ورود به محل کار را طی کرده بودند و بدون تب و با سطح اکسیژن اشباع (SPo2) حداقل 96
- پنجره های محل جلسه باز بود دستگاه اگزاست روشن بود و فاصله اجتماعی (2 متر) رعایت شده بود.
- در ضد عفونی دستها قبل از ورود به اتاق جلسه سهل انگاری شد.
- در حین صرف چای در خصوص عدم همزمانی سهل انگاری شد.
- حدودا به فاصله چهار تا شش روز از این جلسه علائم در 70 درصد افراد حاضر در جلسه (حتی کسانی که یک دوز از واکسن آسترازنکا را هم تزریق کرده بودند) ظاهر شد.
- افراد سریعا در خانه خود ایزوله شدند و خانواده ها نیز شرایط قرنطینه کامل را رعایت کردند.
- اعضای خانوادهها علیرغم رعایت دقیق دستورالعمل CDC تقریبا همگی -به غیر ار یکی که یک دوز از واکسن اسپوتنیک تزریق کرده بود- به فاصله 2 تا 8 روز از اولین فرد خانواده مبتلا شدند.
فاز اول شروع علائم است و سه تا پنج روز طول می کشد. بیمار شبهای نسبتاً سختتری را تجربه میکند. تب بیمار در این مرحله علامت غالب این فاز است. اغلب بیماران بدلیل اینکه این فاز قابل تحمل است دیر به پزشک مراجعه می کنند و طبیعتا درمان این فاز -که کمک زیادی به سبک شدن فازهای 2 و 3 میکند- را از دست میدهند.
معمولا هر کسانی که به این بیماری مبتلا میشوند با دو مشکل جدی روبرو هستند. علائم (Symtoms) اولیه